Akoestiekverbetering voor de zorg

Het verminderen van geluid in ruimtes waar meerdere mensen komen, is vooral ook in de zorg belangrijk. Hier spelen niet alleen goede arbeidsomstandigheden een rol, maar ook het welzijn van de patiënt. Minder lawaai door bijvoorbeeld het plaatsen van een akoestische wand of plafond, leidt letterlijk tot verlaging van de bloeddruk.

Akoestische oplossingen in een zorginstelling

Dat je met akoestische oplossingen het welzijn van een patiënt kunt verbeteren, is al genoeg reden om met ons in gesprek te gaan. Wij komen persoonlijk langs om de ruimte in ziekenhuis, zorginstelling of complex te bekijken.
Van ontvangsthal tot leefruimte tot kamer: vaak kunnen we met minimale oplossingen al veel bereiken. Een akoestische plantenbak, scheidingspaneel of een mooi beeld aan de muur dat opgevuld is met onze speciale geluidsabsorberende wol: we bekijken ter plekke wat de mogelijkheden zijn.

Rust creëren door geluidsvermindering

In een kamer waar meerdere mensen liggen, kun je nog zo zacht praten; het blijft verstaanbaar. Juist in een zorgomgeving is het wenselijk dat geluid niet ver draagt. Dat zorgt letterlijk en figuurlijk voor rust. Flex&CO denkt daar graag over mee en vindt altijd oplossing voor een verbetering van de akoestiek.